Voorlichting

E-Health

Een belangrijk onderdeel van onze hulp is het vergroten van inzicht en informatie bij cliënten in hun klachten. Steeds vaker zoeken cliënten informatie op via internet. Hier is helaas niet alleen goede informatie te vinden.

Wij willen dat onze cliënten de goede informatie tot zich nemen. Daarom bieden we bij een deel van onze cliënten blended care aan. Dit is een mix van gesprekken aangevuld met persoonlijke digitale programma’s, waarbij we als behandelaar meekijken. Wij maken hiervoor gebruik van het programma van Therapieland.

Op deze pagina treft u meer aanvullende informatie aan van algemene aard.

Ziektes

Over de meest voorkomende klachten en ziektebeelden kunt u meer lezen in de GGZ folders van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie: http://www.nvvp.net

Meer algemene informatie over ziektes kunt u vinden op http://www.thuisarts.nl

Migranten

Andere vertalingen van informatie die tot steun kan zijn:

Relatieproblemen

Download de bijlage:

EMDR

Algemeen: http://www.EMDR.nl

Jeugd (filmpjes met uitleg EMDR)

EMDR in andere talen

Download de bijlage:

Vermoeidheid / Overspanningsklachten / burn-out

De multidisciplinaire richtlijn overspanning – burnout:

Artikelen

Mindfulness

De toepassing van mindfulness blijkt medicatie bij depressie goed te kunnen vervangen zo blijkt uit onderzoek. Ook bij angstklachten werkt deze vorm van meditatie zeer goed.

Via e-health kan de psycholoog u een persoonlijk programma toesturen passend bij uw behandeling.

Er zijn inmiddels veel aardige Apps met Mindfullness oefeningen (gratis) te downloaden.

Tips van ons

Slaapklachten

Werkgebonden problematiek

Algemene informatie:

De stichting Stecr ontwikkelt samen met professionals richtlijnen voor re-integratie. Hierin is informatie te vinden het handelen van bedrijfsarts, huisarts en psycholoog bij onder meer: stress en overspanningsklachten, lage rugpijn, arbeidsconflicten of somatisering: http://www.stecr.nl

Seksuele problemen

Adressen van seksuologen en informatie: http://www.nvvs.info

Kanker

Kanker is de belangrijkste doodsoorzaak in ons land. Eén op de drie Nederlanders zal het krijgen. De websites van KWF kankerbestrijding en AVL http://www.avl.nl/kankersoorten/ geven uitleg over wat kanker precies voor een ziekte is met meer informatie over de diverse soorten kanker en bijbehorende behandelingen. Deze informatie wordt ondersteund met video en brochures.

Daarnaast heeft het KWF Kankerfonds een aantal thema brochures ontwikkeld voor begeleiding van patiënten en hun naasten. Via hun website kun je de brochures bekijken:

  • Ouderen en kanker
  • Fabels en feiten over borstkanker
  • In gesprek met je arts
  • Kanker… en hoe moet het nu met mijn kinderen
  • Kanker.. als je weet dat je niet meer beter wordt
  • Kanker…als de dood dichtbij is
  • Vermoeidheid na kanker
  • Als kanker meer is dan je aankunt
  • Kanker en seksualiteit
  • Verder leven met kanker

Hartklachten

Bijna 1 op de 3 Nederlanders sterft aan een hart- of vaatziekte.

De website van de Hartstichting http://www.hartstichting.nl geeft uitleg over de verschillende soorten hart- en vaatziekten. De Hartstichting ontwikkelt voorlichtingsfolders over gezond leven zoals stoppen met roken, meer bewegen en gezonde voeding. Op de site van de hartstichting treft u ook informatie aan over risico’s, het herkennen van klachten, feiten en cijfers.