Therapeuten

De praktijkhouder en regiebehandelaar van de Praktijk voor Psychologische Hulpverlening in Heemskerk is Simone van der Poel. Ze studeerde Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Leiden en heeft aansluitend de opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog gedaan. Recent heeft zij de Postmasteropleiding Medische psychologie aan de RINO te Utrecht afgerond, waarbij de aandacht ligt op de psychosociale zorg voor oncologische patiënten.

Haar ervaring in de zorg ligt zowel in de jeugdhulpverlening als in de volwassenzorg. Zij heeft een brede werkervaring opgedaan in de eerstelijnspraktijk, een revalidatiecentrum voor ouderenzorg, de specialistische ggz en is tevens werkzaam geweest als docent diagnostiek en communicatie aan de Universiteit van Leiden.

Iben Bøje werkt als behandelaar in de Praktijk voor Psychologische Hulpverlening. Zij is van oorsprong Deense, maar woont al 23 jaar in Nederland en spreekt de taal vloeiend. Zij studeerde Gezondheidszorgpsychologie aan de Universiteit van Amsterdam en is inmiddels in opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog. Zij zal vanaf 01-02-2022, één dag werkzaam zijn in de praktijk en twee dagen bij Kennemerhart in Haarlem om haar opleiding in de sggz te kunnen vervolmaken.

Haar ervaring ligt voornamelijk in de volwassenenzorg. Zij heeft veel werkervaring in het kader van preventie, oplossingsgerichte psychologie, en het versterken van de veerkracht van het individu. Zij heeft jarenlang gewerkt als docent Gedragswetenschappen en trainer Mentale Kracht. Naast het werk bij de Praktijk voor Psychologische Hulpverlening, werkt zij als bedrijfspsycholoog bij een grote overheidsinstelling.

Floor van Doleweerd werkt ook als behandelaar in de Praktijk voor Psychologische Hulpverlening. Zij studeerde Ontwikkelingspsychologie en Klinische psychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en is inmiddels in opleiding tot Cognitieve Gedragstherapeut. Inmiddels doceert zij ook al twee jaar aan de Universiteit van Amsterdam en zal zij per 01-04-2022 de opleiding voor GZ-psycholoog gaan volgen.

Haar ervaring ligt zowel in de jeugdhulpverlening als in de volwassenenzorg. Zij heeft werkervaring opgedaan in de spoedeisende psychiatrie, in de ouderenzorg en in de eerstelijnszorg.

Cynthia Brandjes-Meijer is de praktijkassistente bij de Praktijk voor Psychologische Hulpverlening. Zij werkt op maandag, dinsdag en vrijdag van 9:00 tot 13:00 uur. Op deze dagen staat zij u graag telefonisch te woord.

Lena Slot werkt als behandelaar in de Praktijk voor Psychologische Hulpverlening. Zij studeerde Gezondheidswetenschappen en Psychologie in Amsterdam. Ze is opgeleid in Cognitieve Gedragstherapie, EMDR, Schematherapie en ACT.  Per 01-04-2023 zal zij de opleiding tot GZ psycholoog gaan volgen.

Haar ervaring ligt met name in de volwassenzorg. Ze heeft werkervaring opgedaan in de Medische Psychologie en in de eerste- en tweedelijnszorg. Daarnaast heeft ze onderzoekservaring opgedaan bij het Amsterdam UMC naar psychologische flexibiliteit en peripartum depressie binnen de verloskundige wetenschap.

Anouk Rooijmans werkt als behandelaar in de Praktijk voor psychologische hulpverlening. Zij studeerde Psychologie met als masteropleiding Klinische Neuropsychologie aan de Universiteit Leiden. Inmiddels is zij in opleiding tot GZ-psycholoog. Zij werkt één dag in de week in de praktijk en twee dagen in de ouderenzorg bij Kennemerhart in Haarlem.

Haar ervaring ligt voornamelijk bij volwassenen- en ouderenzorg. Zij heeft veel werkervaring in de neuropsychologie en ouderenzorg.

Kevin Hamelink is werkzaam in de Praktijk voor Psychologische Hulpverlening als psycholoog in opleiding. Hij studeert momenteel Klinische Psychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, waarbij hij zich richt op de volwassenzorg. In 2023 zal hij zijn opleiding tot basispsycholoog afronden. Hij is op maandag en woensdag aanwezig op de praktijk, waarbij hij u ook telefonisch te woord kan staan.

Behandelvisie

Binnen de eerstelijnspraktijk in Heemskerk ligt de nadruk voornamelijk op kortdurende psychologische behandeling van zowel jeugd als volwassenen. Daarnaast is er door de specialisatie in medische psychologie, aandacht voor oncologische patiënten waarbij er wordt samengewerkt met (para-)medische partners binnen het gezondheidscentrum Bachstraat, waar de praktijk is gevestigd.

In de visie van de Praktijk voor Psychologische Hulpverlening staat de individuele cliënt en de kwaliteit van zorg centraal. Cliënten moeten zich begrepen, op hun gemak en gerespecteerd voelen tijdens de therapie. Er wordt gewerkt met behandelmethoden waarvan wetenschappelijk is onderzocht en bewezen dat ze werkzaam zijn. Gestreefd wordt naar de juiste match tussen problematiek, cliënt en behandelvorm om een optimaal behandeleffect te bewerkstelligen.

Tevens zijn we een opleidingspraktijk, waarbij we zowel basis- als GZ-psychologen opleiden voor het werkveld. Hierbij werken we nauw samen met de opleidingsmaatschap PsyZorg HK en de Universiteit van Amsterdam.